Vítám Vás na stránkách svého blogu a doufám, že čas tady strávený
pro Vás rozhodně nebude ztracený. Nechejte se inspirovat rukodělnými
výrobky nebo se jen tak procházejte spoustou výrobků kreativního maniaka...

Pokud máš zájem a chceš se mrknout i na stránky kroužku ŠIKULŮ z Krnova , které jsou plné krásných výrobků, pak klikni zde.

Sváteční koláč

6. března 2011 v 22:14 |  Recepty
Na těsto budeš potřebovat :

200g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
100 g práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
citronová kůra
3 vejce
50ml oleje
125 ml mléka

Na náplň budeš potřebovat :

2 balíčky pudingu ...já použila smetanový, ale můžeš třeba vanilkový, ananasový...jaký máte rádi
750 ml mléka
trošku cukru na přislazení pudingu
kompotované ovoce (nejlépe tropické...ale je to skvělé i např. s jahodama), já použila mandarinky (3 plechovky)
...no a na závěrečné pocákání čokoládu - buď na vaření nebo hotovou polevu v pytlíku ( my jsme zmlsaní, tak jsme si koupili ledové kaštany )

A jestli to všechno máš, tak s chutí do toho :
Nejdříve ručním šlehačem vyšleháme cukr (moučkový i vanilkový) se žloutky, přidáme citronovou kůru a na střídačku postupně přidávej olej, mléko a mouku s kypřicím práškem. Potom odlož šlehač a ručně metlou jemně vmíchej předem vyšlehané bílky.
Těsto nalej do vysokého plechu vystlaného pečícím papírem, vlož do předehřáté trouby a peč...horkým vzduchem na 160 st. zhruba 20 minut. (Pokud máš elektrickou, tak asi 180 st. také 20 minut).

A teď jak připravit puding. Prášky rozmíchej v 250 ml mléka, 500ml mléka a cukr přiveď k varu. Vlij rozmíchané pudingy a povař cca 2 minuty. Ještě horký puding nanes rovnoměrně na vychladlý korpus na plechu.

Zavařené ovoce nechej na sítku okapat a potom jej rozlož na puding - mírně zamáčkni. Na závěr celý koláč pocákej čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Pokud nemáš koupenou hotovou polevu, je dobré k čokoládě přidat rozpustit trošku 100% tuku.

Kdo chce zužitkovat i odlitou šťávu z kompotu, tomu doporučuji koupit sypkou želatinu v sáčku (něco jako vanilkový cukr nebo kypřící prášek) a podle návodu na něm uvedeném si ze šťávy uvařit želé a celý koláč jím místo čokolády zalít.

Tak teď už jen :

DOBORU CHUŤ !!!!!!!!!!!!!!!!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | E-mail | Web | 10. května 2013 v 15:31 | Reagovat

Ledové kaštany jsou na polevu super. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama